Kwaliteit

Veilig bewaren van voeding in plastic verpakkingen

Houdbaarheid en voedselveiligheid

Meer dan 95% van onze plastic potjes met deksels, bekers en dozen worden uiteindelijk gebruikt voor het bewaren van voeding.

Het is daarom van belang dat de kunststof verpakkingen helemaal lekdicht en voedselveilig zijn. Kwaliteit en hygiëne staan helemaal centraal in ons ontwerp- en productieproces. Avamoplast garandeert een constante kwaliteit, ook bij grote productieruns.

Erkend met kwaliteitslabel

In 2006 behaalden we ons eerste kwaliteitscertificaat. Als een van de eersten in onze sector haalden we het BRCGS-certificaat binnen. Daardoor kan je er zeker van zijn dat de verpakkingen veilig zijn en kwalitatief goed zitten.

En we blijven inzetten op kwaliteit, want elk jaar halen we succesvol een verlenging van het label binnen. Voeding veilig bewaren in de juiste plastic verpakkingen is topprioriteit.

Kwaliteit in de productie

De rode draad bij Avamoplast elke dag opnieuw? De kwaliteit!

Het Avamoplast-team bestaat uit vakbekwame en ervaren verpakkingsspecialisten die eer willen halen uit hun werk. Via strikte procedures nemen we de kwaliteit continu onder de loep.

Tijdens de ontwerpfase wordt er rekening gehouden met deze cruciale parameters:

» Stevigheid

» Stapeling

» Helderheid

» Functionaliteit en toepassingsmogelijkheden

» Lekdichtheid

» Houdbaarheid

» Kwaliteit tijdens de productie

Voor een kwaliteitsvolle productie telt vooral de stabiliteit en de reproduceerbaarheid. Elk product moet voldoen aan de hoge kwaliteitsstandaarden. Daarvoor werken we met moderne productiemachines en kwaliteitsvolle matrijzen.

Tijdens het productieproces controleren onze inpakkers voortdurend de kwaliteit van de producten. Deze permanente monitoring gebeurt ook door steekproefcontroles. Alle productieparameters worden bovendien geregistreerd en bewaard.

Alle plastic potjes, deksels, bekers en dozen die uit het bedrijf vertrekken, zijn helemaal voedselveilig en lekvrij.