Nieuws

Avamoplast behaalt ISCC certificaat

Ons duurzaam Monoplastic verpakkingsmateriaal behaalt het ISCC certificaat! Zo verzilveren wij onze leiderspositie in de Benelux voor het vervaardigen van biocirculair plastic.

Eén materiaal, eindeloos veel mogelijkheden

Monoplastic. C’est fantastique. Onze mono verpakkingen bestaan slechts uit één enkel materiaal. Dat maakt niet alleen het sorteren makkelijker, je kan de verpakkingen ook tot 100 % recycleren met een lagere impact op het milieu tot gevolg.

Wij willen een voortrekker zijn in het produceren van duurzaam plastic en verzilveren nu die ambitie met een ISCC PLUS certificaat voor de categorieën Bio-packaging, Bio-circular packaging en Circular packaging. Hiermee kunnen we PP- en PE-verpakkingen op de markt brengen met tot 100% circulair, biocirculair of biomateriaal onder het Mass Balance-principe. Een proces waarbij aan het begin van de productie circulaire of bio-based materialen gemengd worden met fossiele grondstoffen. Waardoor het principe toelaat om biocirculaire grondstoffen ook in de voedingsindustrie en de medische sector te gebruiken. Da’s goed verpakt!

Tot 100% gerecycleerd plastic

Volgens het Mass Balance principe kunnen we nu dus, op vraag van onze klanten, de duurzaamheid voor PP- en PE-verpakkingen verhogen tot 100%. Daarmee zijn we één van de voorlopers in de Benelux. Klanten kunnen vanaf nu óp de PP- of PE-verpakking zelf – claimen dat die tot 100% bestaat uit gerecycled of bio-based plastic. Daarbij horen ook de bijhorende officiële logo’s van de ISCC PLUS garantie. Producenten kunnen zo makkelijk hun consumenten informeren dat ze de lat voor duurzaam plastic hoog leggen. Fantastisch, toch!

Wil je meer weten over ISCC Plus of zelf verpakkingsmateriaal bestellen met het certificaat? 
Neem dan even contact met ons op!