Monoplastic

Waarom we zweren bij monoplastic

Al onze verpakkingen zijn gemaakt van monoplastic materialen. En dat is niet toevallig. Monoplastic verpakkingen hebben alle voordelen van traditionele plastic verpakkingen maar hebben een kleinere milieu-impact.  

Eén materiaal. Eindeloos veel mogelijkheden.

Eén materiaal

Monoplastic bestaat uit slechts één materiaal in plaats van een mengeling. Dat maakt het makkelijker sorteerbaar en recyclebaar tot nieuw, hoogwaardig plastic. Bij traditioneel plastic moet je de meerdere lagen van elkaar scheiden om de afzonderlijke lagen te kunnen recycleren. Ons monomateriaal kan integraal – zonder bewerkingen – gerecycleerd worden.   

Onze verpakkingen bevatten bovendien tot 50% gerecycleerd materiaal, wat de milieu-impact nog verder inperkt. 

icon-blue-circle-recycle
icon-4-rectangles-circle

Monoplastic en de voedingsindustrie: a match made in heaven

Verpakking is een noodzakelijke voorwaarde om je product te beschermen. Monoplastic gaat verder dan de vervulling van die basisnood: het kan hergebruikt en gerecycleerd worden tot een nieuwe grondstof. Zo helpen we de natuurlijke grondstoffen van onze planeet te beschermen. 

Waarom monoplastic de kampioen is van de voedingsindustrie

Veilig

Plastic vormt een doeltreffende barrière tegen water, verontreiniging, bacteriën en andere soorten invloeden van buitenaf. 

Transparant

Is een product vers, dan is dat er veelal ook aan te zien. Plastic is het geknipte materiaal om die visuele check te garanderen

Hoge kwaliteit

Hoogwaardig monoplastic is stevig, makkelijk te stapelen en lekdicht. Wat de houdbaarheidsdatum van je product verlengt.  

Duurzaam/recyclebaar

Kwaliteitsvolle verpakkingen zijn vaatwasserbestendig en daardoor ontelbare keren herbruikbaar. Zijn ze dat niet meer, dan is recyclage des te eenvoudiger.