Duurzaamheid

De passie voor onze producten gaat hand in hand met onze verantwoordelijkheid voor de impact ervan

Kunststof is nog steeds de meest veilige manier voedsel te verpakken. We realiseren ons dat het imago van kunststof de laatste jaren onder vuur ligt. We zijn, net als onze klanten, bezorgd om onze omgeving en wat er met onze verpakkingen gebeurt. Als producent van verpakkingen nemen we dagelijks initiatieven om onze milieu impact te beperken. We bekijken nauwlettend alle evoluties van materialen en verpakkingswijzen. We geloven dat momenteel de beste strategie is in te zetten op de hernieuwbaarheid van de door ons gebruikte materialen.

Wat vast staat is dat Avamoplast op 4 verschillende vlakken milieuvriendelijk onderneemt.

Afvalbeheer

Elk ontwerp van een verpakking wordt tot op een honderdste van een millimeter berekend. De verpakkingswand wordt zo dun en dus duurzaam mogelijk ontworpen. Precies zoveel als nodig is om het voedsel veilig en lekvrij te verpakken.

Het productieafval wordt beperkt. Het weinige afval vermaalt de maalmolen en gaat terug naar de leverancier. Die hergebruikt het voor nieuwe folie en recyclageproducten.

Zoektocht naar hernieuwbare grondstoffen

We volgen nieuwe, duurzame trends in de sector op. Ook voeren we productietesten uit als we merken dat een alternatieve grondstof echt potentieel heeft. Denk aan bioplastics, dat kan uitgroeien tot de hernieuwbare en recycleerbare grondstof van de toekomst.

Energiebesparing

De warmte van de compressoren wordt hergebruikt voor de centrale verwarming.

Op alle gebouwen liggen zonnepanelen, die bijna een derde van de totale energie voor het bedrijf voorzien.

Mensvriendelijk ondernemen

Investeren in de gezondheid van de werknemers is even belangrijk als in milieuvriendelijke toepassingen. Een transportband voert dozen doorheen het hele productieproces. De dozen staan ook in een bepaalde hoek opgesteld, zodat medewerkers zich niet meer hoeven te bukken om verpakkingen in te laden. De stapelrobot plaatst de dozen ook automatisch op het juiste pallet.

Lees hier meer uitgebreid onze visie over duurzaamheid of download ons ‘Duurzaamheidsrapport’.

Op zoek naar een betrouwbare en duurzame partner?
Contacteer ons en we helpen je verder!