Duurzaamheid2019-07-18T13:57:53+00:00

Duurzaamheid

Avamoplast is jouw duurzame partner voor kunststof verpakkingen

Kunststof verpakkingen zijn op dit moment dé manier om voedsel in te verpakken. We realiseren ons dat het imago van kunststof de laatste jaren een flinke knauw heeft gekregen.  Respectvol omgaan met mens en milieu behoort tot onze belangrijkste verantwoordelijkheden.  Wij zijn vragende partij, net als onze klanten, om een alternatieve grondstof te gebruiken in de toekomst.  Een omschakeling naar duurzamere alternatieven vraagt echter tijd. Als producent van verpakkingen zetten wij vooral in op de hernieuwbaarheid van de materialen.

Wat vast staat is dat Avamoplast op 4 verschillende vlakken milieuvriendelijk onderneemt.

Afvalbeheer

Elk ontwerp van een verpakking wordt tot op een honderdste van een millimeter berekend. De verpakkingswand wordt zo dun en dus duurzaam mogelijk ontworpen. Precies zoveel als nodig is om het voedsel veilig en lekvrij te verpakken.

Het productieafval wordt beperkt. Het weinige afval vermaalt de maalmolen en gaat terug naar de leverancier. Die hergebruikt het voor nieuwe folie en recyclageproducten.

Zoektocht naar hernieuwbare grondstoffen

We volgen nieuwe, duurzame trends in de sector op. Ook voeren we productietesten uit als we merken dat een alternatieve grondstof echt potentieel heeft. Denk aan bioplastics, dat kan uitgroeien tot de hernieuwbare en recycleerbare grondstof van de toekomst.

Energiebesparing

De warmte van de compressoren wordt hergebruikt voor de centrale verwarming.

Op alle gebouwen liggen zonnepanelen, die bijna een derde van de totale energie voor het bedrijf voorzien.

Mensvriendelijk ondernemen

Investeren in de gezondheid van de werknemers is even belangrijk als in milieuvriendelijke toepassingen. Een transportband voert dozen doorheen het hele productieproces. De dozen staan ook in een bepaalde hoek opgesteld, zodat medewerkers zich niet meer hoeven te bukken om verpakkingen in te laden. De stapelrobot plaatst de dozen ook automatisch op het juiste pallet.

Lees hier meer uitgebreid onze visie over duurzaamheid of download ons ‘Duurzaamheidsrapport’.

Op zoek naar een betrouwbare en duurzame partner?
Contacteer ons en we helpen je verder!